donderdag 27 september 2012

Boomer Pup: De geschiedenis van Dierendag

Dierendag is een dag die wereldwijd ontstaan uit de geschiedenis en op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Op deze dag verwennen we allemaal onze huisdieren eens een keer extra met een kluifje of een nieuw speeltje. Maar lang niet alle dieren hebben zo'n fijn leven. Met deze dag wordt er overal ter wereld stilgestaan bij de rechten van de dieren, die ook zij hebben, in onze samenleving.

Lees meer...

Boomer Pup: Welke allergieën komen het meest voor bij honden?

De meest voorkomende allergieën bij honden buiten de seizoenen zijn waarschijnlijk voeding of voedsel allergieën (10% van alle jeuk klachten gaat gepaard met voedsel allergie). Daarnaast komen er nog contact allergie voor, atopie en voedsel intolerantie.

Lees meer...

Boomer Pup: Zoektocht naar grote duitse Dog

De familie Lamberts-De Pauw meldt dat hun Duitse dog 'Elvis' vermist is sinds vrijdagochtend 21 sept 2012. Het gaat om een zeer grote zwarte hond, met een witte borst. Niet agressief maar angstig en dus tot reacties in staat wanneer hij zich bedreigd zou voelen. Hij is gezien die dag in de Brussegemstraat in Wolvertem en de Lovegemblokstraat te Brussegem.

Lees meer...